Dodany: 2011-09-12 14:28:27
 

Charakterystyka restauracji greckiejPomimo wspaniałości naszej tradycyjnej kuchni polskiej warto czasami sięgnąć po coś innego. Grecka restauracja gdańsk oferuje tradycyjne potrawy kuchni greckiej. Jej podstawą i nieodzowną częścią jest oliwa z oliwek dodawana niemal do wszystkiego.

 

Jak każda kuchnia śródziemnomorska, w swoim menu bazuje na dużej ilości ziół, co czyni ją niezwykle aromatyczną i warzyw, zwłaszcza pomidorów i papryki, czosnku, rybach i baraninie. Dzięki temu uważana jest za bardzo zdrową i jedną z najsmaczniejszych. Grecka restauracja gdańsk oferuje tradycyjne greckie potrawy, takie jak, najpopularniejsza chyba sałatka grecka czyli choriatiki, souvlaki, czyli szpadki mięsa wieprzowego, musaka, tzaziki, gyros czy ser feta.

 

Mięso podaje się baranie, wołowe lub jagnięce, najczęściej mielone, jak w potrawie o nazwie musaka z dodatkiem bakłażana i sera żółtego. Grecka restauracja gdańsk, niczym w słonecznej Grecji, do wszystkich potraw obowiązkowo serwuje pieczywo. Prawdziwy grek nie wyobraża sobie także posiłku bez wina, które dodawane jest również do wielu potraw..

Dodaj nowy komentarz do artykułu Charakterystyka restauracji greckiej
Nick: