Dodany: 2012-07-12 10:45:33

 

Co wyróżnia kuchnię rosyjskąKuchnia może mieć wiele twarzy nie chodzi tu o wygląd pomieszczenia tylko o styl gotowania. W zależności od narodowości i tradycji wyróżnia się różne rodzaje kuchni w tym kuchnia rosyjska.

 

Wszechobecne w kuchnia rosyjska są: mięso, pieprz, papryka, ogórki, cebula. To bardzo ciężko strawna kuchnia. Większość jej dań wywodzi się ze starorosyjskich przepisów. Tu tradycja nie poszła w niepamięć, wszyscy znają standardowe dania kuchnia rosyjska. Bardzo dobrze znane dania rosyjskie to: pochlipka, solianka, chasz, okroszka, ucha, bliny, pielmieni, kotlet pożarski, stragonoff.

 

Zupy w kuchnia rosyjska zawierają spore ilośći mięsa, grzybów, warzyw, podobnie jak i pierogi czy kluski. Pielmieni mają nadzienie z grzybów, mięsa, cebuli. To najpopularniejsze pierogi kuchnia rosyjska. Tradycyjne przyrządzanie dań kuchni rosyskiej nie jest możliwe, ponieważ większość dań gotuje i piecze się w kominie. To siła tradycji, ale odnosi się głównie do zup, które gotuje się całymi dniami przez to uzyskują niesamowity smak.

Dodaj nowy komentarz do artykułu Co wyróżnia kuchnię rosyjską
Nick: