Dodany: 2011-09-12 14:52:14
 

Charakterystyka restauracji marokańskiejDla urozmaicenia jadłospisu i poznania nowych smaków, a tym samym po trosze innych kultur warto czasem sięgnąć po coś innego niż rodzima kuchnia. Miłą i ciekawą odmianą może okazać się kuchnia marokańska.

 

Samo Maroko kojarzy się z mnogością kolorów i cudnym aromatem, co ma odzwierciedlenie w tamtejszej kuchni, ponieważ stosuje się w niej wiele różnobarwnych przypraw, takich jak cynamon, szafran, kardamon, kolendra, kminek, oregano, czosnek, papryka, suszony imbir czy mięta. Marokańska restauracja gdańsk oferuje dania, w których, jak w we wszystkich innych kuchniach śródziemnomorskich dominuje oliwa, oliwki i świeże warzywa.

 

Mięsa, jakie możemy zjeść w restauracja gdańsk to wołowina i jagnięcina, ale przede wszystkim kurczak. Najbardziej charakterystyczną dla kuchni marokańskiej potrawą jest tadżin, w skład którego wchodzą oczywiście warzywa, mięso, oraz znana nam kasza kuskus. Kuchnia marokańska w restauracja gdańsk to też pasta hummus i niespotykane nigdzie indziej kiszone cytryny. Maroko nie istniałoby również bez atai, czyli napoju przyrządzanego z herbaty zielonej i mięty, mocno posłodzonego cukrem..

Dodaj nowy komentarz do artykułu Charakterystyka restauracji marokańskiej
Nick: