Dodany: 2012-07-12 11:15:18

 

KawiorKawior to danie arystokracji z uwagi na wysoką cenę jaką się charakteryzuje, to typowo rosyjski produkt, pozyskiwany z rybich jaj. Kawior to danie popularne na salonach nie jest to danie główne to dodatek, przyprawa cos jak musztarda, chrzan jego zaletą jest to, że pasuje do każdej potrawy czy to mięsnej czy to np. bylin.

 

Większość kawioru pozyskiwanego w Rosji trafia na eksport. Kawior możan dzielić na wiele sposobów np. jasny i ciemny oraz pod kątem pochodzenia np. z jesiotra lub bieługi. Kawior ma zaszczytne miejsce w kuchnia rosyjska, można go jeść do wszystkiego i ze wszystkim, poza zupami i napojami zwłaszcza alkoholowymi. W kuchnia rosyjska istniały stre metody na przyrządzanie go, ale obecnei proces uległ mechanizacji i nikt w Rosji nie robi tego metodą chałupniczą.

 

Kawior jest potrawą kuchnia rosyjska cenioną na całym świecie jest uznawany za najlepszy, to bardzo premiuje kuchnia rosyjska na tle światowym, z czego Rosja jest bardzo dumna. Najdroższy jest kawior z jesiotra potem z bieługi i kolejno z pozostałych ryb żyjących w rosyjskich rzekach..

Dodaj nowy komentarz do artykułu Kawior
Nick: