Dodany: 2011-09-12 14:50:07
 

Charakterystyka restauracji włoskiejDla wielu z nas kuchnia włoska to pizza i spaghetti. Niby skojarzenie prawidłowe. Jednak włoska restauracja gdańsk w swoim menu ma do zaoferowania znacznie więcej. Kuchnia włoska oparta jest, podobnie jak francuska czy grecka na warzywach i dużej ilości ziół.

 

To również głównie potrawy mączne, a więc we włoskiej restauracja gdańsk zjemy makaron na niemal sto sposobów, od tradycyjnego bolońskiego spaghetti po lasanię, pierożki tortellini, ravioli, kluseczki gnocchi i przepyszna zupa minestrone. W typowej włoskiej restauracji posiłek składa się kolejno z przystawki, czyli antipasto, dania głównego czyli pasto, zazwyczaj podawanego z rissotto lub sałatami i oczywiście deseru.

 

A jeśli chodzi o deser, włoska restauracja gdańsk słynie z tradycyjnego, wyśmienitego tiramisu i deseru panna cotta. Nie może obyć się on bez kawy. We Włoszech pije się jej ogromne ilości. I oczywiście pizza, tradycyjna neapolitańska, wypiekana w tradycyjnym piecu na oczach klientów, podawana na wiele sposobów. I to wszystko z dużą ilością wszechobecnego w kuchni włoskiej parmezanu..

Dodaj nowy komentarz do artykułu Charakterystyka restauracji włoskiej
Nick: