Dodany: 2011-09-12 14:39:57
 

Charakterystyka restauracji francuskiejKuchnia francuska uważana jest powszechnie za najbardziej wykwintną. I chyba za najbardziej erotyczną, bo przepełnioną afrodyzjakami. Pierwsze skojarzenia? Żabie udka, ślimaki, ser i wino. A! I jeszcze croissanty.

 

I to wszystko znajdziemy we francuskiej restauracja gdańsk. W kuchni francuskiej wyróżniamy haute cuisine, czyli w wolnym tłumaczeniu wysoką kuchnię, charakteryzującą się tradycyjnymi i niestety drogimi daniami, przygotowywanymi zazwyczaj przez znanych kucharzy, oraz nouvelle cuisine, czyli nową kuchnię, bazującą na daniach szybko przyrządzanych, bardzo lekkich a tym samym bardzo zdrowych.

 

Kuchnia francuska w restauracja gdańsk to ciepły croissant na śniadanie, wykwintny obiad z owocami morza, karczochami, szparagami czy mięczakami na przykład i wspaniała deska serów, których we Francji jest ponad trzysta gatunków i wino na kolację, a to wszystko przy delikatnej muzyce w cudownym klimacie. Francuska restauracja gdańsk to czarujące wnętrza urządzone w klimacie prowansalskim, z przecudownym zapachem wszechobecnej w doniczkach lawendy..

Dodaj nowy komentarz do artykułu Charakterystyka restauracji francuskiej
Nick: