Dodany: 2011-09-12 14:34:37
 

Charakterystyka restauracji chińskiej Kuchnia chińska to zdecydowanie jedna z bardziej oryginalnych kuchni. Pierwsze skojarzenie chyba u każdego na hasło kuchnia chińska to ryż i pałeczki. No, może jeszcze zupka chińska i Kabaret Ani Mru Mru…

 

Chińska restauracja gdańsk w swojej ofercie ma większość tradycyjnych potraw chińskich. Pod hasłem kuchnia chińska kryje się wiele jej odmian. Pekińska, gdzie podstawą jest makaron i pszenne bułeczki gotowane na parze. Szanghajska, bazująca na rybach i owocach morza, raczej słodka, gdyż do wielu potraw, nawet tych mięsnych dodawany jest brązowy cukier.

 

Syczuańska, gdzie najwięcej jest potraw wędzonych oraz wołowiny, a wszystko bardzo pikantne. Fukieńska, z dużą ilością sosu sojowego, zup i pierożków. Sinciang, bez ryżu i wieprzowiny, za to z dużą ilością różnych zbóż. Hunańska, ryżowa i szalenie pikantna. Jednak najbardziej znana jest i najpopularniejsza w chińskiej restauracja gdańsk jest kuchnia kantońska, w której to królują potrawy z ryżu i dania warzywne przyrządzane w woku. Wszystko to zawiera w swoim menu chińska restauracja gdańsk.

Dodaj nowy komentarz do artykułu Charakterystyka restauracji chińskiej
Nick: