Dodany: 2013-12-19 11:17:00

 

AnyżKażdy, kto interesuje się kuchnią i gotowaniem, na pewno zna nie tylko różnego rodzaju potrawy, ale bardzo ważne są dla niego przyprawy. To właśnie przyprawy zmieniają smak potraw i nadają im wyjątkowy smak.

 

Dlatego warto znać najlepsze ich połączenia. Może wzorować się również na catering szczecin. Jedną z bardzo popularnych i niezwykle smacznych przypraw jest anyż.

Anyż, według zaleceń catering szczecin, najlepiej stosować do wszelkiego rodzaju deserów i napojów. Anyż bardzo często dodaje się do ciast, kompotów oraz niskoprocentowych alkoholi. Daje on delikatny i bardzo miły aromat, zmieniając smak potraw. Anyż, który stosujemy w kuchni, to owoce anyżu gwiazdkowego, który suszy się, a następnie dodaje do potraw. Ponadto, catering szczecin wspomina, że ma on również zastosowanie lecznicze, chociaż nie jest bardzo ważne cecha anyżu. Jego właściwości lecznicze nie są tak silne, jak w przypadku innych ziół. Anyż jest najlepiej znany cukiernikom, którzy stosują go w dużych ilościach do ciast i bułek. Ponadto, chyba każdy z nas pił kiedyś anyżówkę – alkohol robiony na bazie anyżu.

Dodaj nowy komentarz do artykułu Anyż
Nick: