Dodany: 2011-09-12 15:00:50
 

Charakterystyka restauracji polskiejNasza rodzima, ukochana, tradycyjna kuchnia polska uznana jest powszechnie za tłustą a tym samym mało zdrową. Bo z czym innym nam się kojarzy, jak nie z golonką czy bigosem?

 

Dania, które proponuje polska restauracja gdańsk to prawdziwe bomby kaloryczne, ale za to jakie pyszne! Kuchnia polska bazuje na mięsie, mące i kiszonkach. Nie bez znaczenia była nasza przeszłość historyczna, ponieważ liczne najazdy i rozbiory, a przez to regionalizacja kraju wyraźnie odcisnęły swój wpływ. Restauracja gdańsk w swojej ofercie zawiera dania, do których wykorzystane są najpopularniejsze polskie składniki, czyli wieprzowina, ryby słodkowodne, grzyby i inne leśne runo, kapusta, buraki, ogórki, jabłka, a z przypraw koper, szczypior, czosnek, chrzan i jałowiec.

 

Nikogo przekonywać nie trzeba do wspaniałości polskich wędlin i kiełbas. Najoryginalniejsze polskie potrawy, będące wizytówką naszego kraju, bo nie przyrządzane nigdzie indziej, takie jak ogórki kiszone, czernina, czyli zupa z krwi wieprzowej i kaszanka również znalazły swoje miejsce w karcie menu restauracja gdańsk. Wszelkiego rodzaju sosy, marynaty, miody- wymieniać można by bez końca. Jedno trzeba przyznać- kuchnia polska jest niesłychanie różnorodna..

Dodaj nowy komentarz do artykułu Charakterystyka restauracji polskiej
Nick: