Dodany: 2013-12-19 10:14:14

 

SoljankaChyba każdy domowy kucharz lubi zaskakiwać swoimi potrawami. Ważne, aby były nie tylko bardzo smaczne, ale również ciekawe i oryginalne, jak potrawy catering szczecin. Dlatego nawet codzienne dania obiadowe nie muszą być nudne i zwyczajne.

 

Wystarczy znaleźć kilka ciekawych przepisów, których nie spotyka się na co dzień nawet w catering szczecin i zadziwić nimi rodzinę przy najbliższej okazji. Jednym z takich dań jest solanka.

Solanka, to rodzaj zupy bardzo popularnej na Białorusi i Ukrainie, w Polsce już znacznie mniej. Jest to zupa oryginalnie przygotowywana na rybnym rosole, choć później wprowadzano urozmaicenia i dziś można ją przygotować również na rosole warzywnym i grzybowym. Bardzo ważne, aby zuoa miała ostry i wyrazisty smak, jak ta wersja z catering szczecin. Do dania dodaje się między innymi śmietanę, dużo pieprzu, pietruszki i kopru. Można również spróbować wersji z kapustą. Ważnym składnikiem jest słonina albo innych rodzaj tłustego mięsa. Mięsa dodawane do zupy powinny być dokładnie obsmażone i spieczone.

Dodaj nowy komentarz do artykułu Soljanka
Nick: