Dodany: 2012-07-12 11:17:38

 

PochliopkaRosyjskie dania są bardzo złożone w swojej konstrukcji kulinarnej, mają mnogą postać i liczne odmiany, przepisy można modyfikować wedle uznania, ta elastyczność kuchnia rosyjska jest nie do ocenienia.

 

Typową dobrze z wszystkim znaną zupą rosyjską jest pochliopka. Pochliopka to jedna z przedstawicielek zup kuchnia rosyjska. Pochliopka wydaje się podobna do polskiej kartoflanki, ale to tylko pozory smak i sposób przyrządzenia jest zgoła odmienny. Sposób przyrządzenia jest bardzo straodawny, zupę gotuje się w kominie przez wiele godzin tak by dojrzewała jak wino im dłużej tym lepiej.

 

Pochlipoka potrzebuje następujących składników: masło, mąka, cebula, ziemniaki, kapusta biała, por, pomidor, pietruszka, seler korzeniowy, marchew, śmietana, pietruszka nać. Sposób gotowania jest bardzo prosty zgodnie z tradycją kuchnia rosyjska: do rondla wkładamy poszatkowaną kapustę, cebulę, masło, i całość dusimy pod przykrywką, odzielnie gotujemy cebulę i pomidory. Pomidory po ugotowaniu trzeba przetrzeć na sicie i dodać do reszty składników. Całość solimy i dodajemy pokrojone ziemniaki, śmietanę i pietruszkę. Jest to dobry przykład tradycyjnego dania w kuchnia rosyjska..

Dodaj nowy komentarz do artykułu Pochliopka
Nick: