Dodany: 2012-07-12 11:41:20
images/pielmieni2.JPG78c43.JPG Syberia to odległy zakątek Rosji jeden z najdalszych rejonów, ale także tam powstawały dania które weszły do stałego jadłospisu kuchnia rosyjska. Pielmieni to danie syberysjiego pochodzenia do standardowego pielmieni musimy wyrobić ciasto złożone z soli, dwóch jajek, pół szklanki ciepłej wody.

Dodany: 2012-07-12 11:36:21
images/kolendra.JPG8a870.JPG Ryby są postrzegane jako bardzo zdrowe i pożywne, większość kuchni narodowych przyrządza je jako danie główne, ale kuchnia rosyjska jest tu pewnym wyjątkiem. W kuchnia rosyjska jest Ucha to zupa rybna gotowana na mięsie rybnym.

Dodany: 2012-07-12 11:33:06
images/salata.jpg04639.jpg Rosyjskie zupy to nie tylko zupy gorące, niekóre podaje się na zimno bez gotowania. Chłodnik to rodzaj zup które są podawane zimne, w kuchnia rosyjska może to być np. okroszka.

Dodany: 2012-07-12 11:24:33
images/cebula.JPG9d8ea.JPG Zupy stanowią pierwsze danie obiadowe powinny być lekkei i pożywne w każdym bądź razie mało sycące w kuchnia rosyjska tak nie jest. Za to zupami kuchnia rosyjska można się najeść do syta.

Dodany: 2012-07-12 11:19:45
images/soljanka.jpge76f5.jpg Zupy w Rosji są prawie jak drugie dania, sycące, gorące, można się nimi najeść do syta taka jest kuchnia rosyjska. Solianka jest cenioną przedstawicielką zup w kuchnia rosyjska bazuje ona na mięsie wołowym, najlepiej ok. 0,5 kg bez kości.