Dodany: 2012-07-12 11:41:20
Syberia to odległy zakątek Rosji jeden z najdalszych rejonów, ale także tam powstawały dania które weszły do stałego jadłospisu kuchnia rosyjska. Pielmieni to danie syberysjiego pochodzenia do standardowego pielmieni musimy wyrobić ciasto złożone z soli, dwóch jajek, pół szklanki ciepłej wody.
Dodany: 2012-07-12 11:36:21
Ryby są postrzegane jako bardzo zdrowe i pożywne, większość kuchni narodowych przyrządza je jako danie główne, ale kuchnia rosyjska jest tu pewnym wyjątkiem. W kuchnia rosyjska jest Ucha to zupa rybna gotowana na mięsie rybnym.
Dodany: 2012-07-12 11:33:06
Rosyjskie zupy to nie tylko zupy gorące, niekóre podaje się na zimno bez gotowania. Chłodnik to rodzaj zup które są podawane zimne, w kuchnia rosyjska może to być np. okroszka.
Dodany: 2012-07-12 11:24:33
Zupy stanowią pierwsze danie obiadowe powinny być lekkei i pożywne w każdym bądź razie mało sycące w kuchnia rosyjska tak nie jest. Za to zupami kuchnia rosyjska można się najeść do syta.
Dodany: 2012-07-12 11:19:45
Zupy w Rosji są prawie jak drugie dania, sycące, gorące, można się nimi najeść do syta taka jest kuchnia rosyjska. Solianka jest cenioną przedstawicielką zup w kuchnia rosyjska bazuje ona na mięsie wołowym, najlepiej ok. 0,5 kg bez kości.